paulo coelho, the archer

 Coelho je prodal preko 100 milijonov knjig v več kot 150 državah sveta. 

 

Blog paula Coelho

“Če nikoli ne tvegaš, nikoli ne boš vedel kakšne spremembe moreš narediti. “

Prevod iz wikipedie

Medtem, ko je poskušal premagati prokrastiniacijo z začetkom svoje pisateljske kariere, se je Coelho odločil:

“Če danes zagledam belo pero, to je znak od Boga, ki pravi, da moram napisati novo knjigo. “ Videl je pero v izložbi trgovine, tisti dan je začel pisati.

“Resnica je najboljša puščica. 

Pogum je najboljši lok.”

4. točke iz knjige

“Ne pomagajte drugim brez njihovega dovoljenja. Včasih mi želimo popraviti stvari, katere se njim ne zdijo polomljene. “

 

  1. Učenje ni težko, težko je to prakticirati vsak dan. Učenje ti lahko predam v manj kot uri, medtem ko hodiva do vasi. Težka stvar je vaditi vsak dan, dokler ne dosežete potrebne preciznosti/natančnosti.

2.  What is a master?/ Kaj je mojster? 

Rekel bi, on ni nekdo ki uči učenca kaj on je, on je nekdo, ki učenca navdihne, da naredi najboljše kar lahko, da odkrije znanje, ki ga že ima v svoji duši.

 

3. Pridruži se vsem tistim, ki eksperimentirajo, tvegajo, padajo, se poškodujejo in potem spet tvegajo. In izogibaj se tistih, ki kritizirajo tiste, ki ne razmišljajo kot oni, ljudi ki nikoli niso naredili koraka, če niso bili prepričani, da bodo spoštovani za to, in tistih ki imajo raje … ( nadaljevanje v knjigi. )

 

4. Kljub vsemu, ne dovoli sebi, da te odnese stran zaradi jutranjega streljanja, ali je to bilo dobro ali pa slabo. Veliko dni je še pred teboj in vsaka puščica ima svoje življenje. Slabe trenutke vzemi, kot raziskovanje zaradi česa trepetaš. Dobri trenutke vzemi pa, kot priložnost, da najdeš svoj notranji mir. Ampak ne ustavljaj, ne zaradi strahu in ne zaradi radosti: pot loka nima nima konca. 

Laično prevedeno. Knjiga še ni v slovenščini, prvič je izšla 10.11.2020

 

 

za vse na začetku/ druženje ob knjigah #2

 

Pozdravljeni,
današnje Druženje ob knjigah je za tebe, ki si na začetku svoje poti.
Toplo vabljeni in dobrodošli.

knjige 

Namig za naprej 😉

The pratice

Seth Godin

RUMI

BRIDGE TO THE SOUL

VIKTOR E. FRANKL

KLJUB VSEMU REČI ŽIVLJENJU DA

NA KAJ ČAKAŠ?

0
Zanima me tvoje razmišljanje, deli ga z nami.x

Pin It on Pinterest

Share This

Deli s prijatelji:)

Pozdravljen, če se te je kakšna beseda dotaknila, se je v kakšnem verzu tvoja duša umila. Lahko deliš z drugimi, dotakne se lahko tudi njih.