MOGOČE KJE SE SKRIVA KDO....

Mogoče kje se skriva kdo, ki ni pozabil kako lepo je modro nebo.
Mogoče nekje se skriva kdo, ki čakal je na svet odrsalih, da začutil bi svobodo to, ki se jo obljublja z besedami, in pravi da vse, kar se otrokom dogaja je igra otročja in igra neznanja.
Mogoče nekje se skriva kod, ki čaka na to, da pojavi se nekdo, ki s svojo zrelostjo in modrostjo ne bo poskušal nas spremeniti, v kalupe uliti, da nebi sebe prepoznal in v divijno se pognal.
Mogoče nekje se skriva kdo, ki tekmoavanjem se odpove, ker v tem ne vidi smisel in zadovoljstva za sebe.
Mogoče nekje se skriva kdo, ki verjame, da če bi vsaj nekaj lahko razumel, bi v tem svetu zares lahko dobro živel. Da dovolj ne zna in da iskati mora odgovore na vse, kar ne pozna.
Mogoče se skriva nekje nekdo, v katerem drugi vedno vidijo svoje demone, ker sprejema jih brez sodbe in dogme tega sveta, ki sledi pravilom a svojega življenja ne pozna. Življenja, ki so se mu odpovedali, da bi zadovoljili potrebe sveta.
Mogoče se skriva kje nekdo, ki vidi, zato neviden je za tiste, ki ne vidijo in mogoče se skriva kje nekdo, ki viden je samo za tiste, ki gledajo.
Mogoče se kje skriva kdo, ki ne boji se teme, ker to je edino mesto, kjer pozna sebe.
Mogoče nekje nekdo se ne počuti doma, dokler tema ne prekrije neba.
Mogoče kje nekdo šteje blagoslove, da lažje pluje in si pesem poje.
Mogoče kje ne boji se samote, še manj golote, ker to je vse kar pozna.
Mogoče nekje je kdo, ki se skriva in je spoznal, da ni nič narobe, če si celo življenje sam. V samoti je edina svoboda, ki nikoli ne odide, še manj lahko odzunaj pride.
Mogoče nekje nekdo se skriva, mogoče sem to jaz, mogoče si to ti, mogoče pa smo to mi vsi.
0
Zanima me tvoje razmišljanje, deli ga z nami.x

Pin It on Pinterest

Share This

Deli s prijatelji:)

Pozdravljen, če se te je kakšna beseda dotaknila, se je v kakšnem verzu tvoja duša umila. Lahko deliš z drugimi, dotakne se lahko tudi njih.